Translate

maanantai 18. maaliskuuta 2013

reseptiä pukkaa....

Noniin, eli siitä BBQ-pastavuoka reseptistä lisätietoa!=)

Meidän poppoolle kun tehdään (7 henkilöä) niin nämä ainemäärät ovat hieman isompia... Laitan tähän kuitenkin reseptin ISOLLE porukalle, koska meillä ainakin harrastetaan myös seuraavanan päivänä saman ruoan syömistä.


700 g nauta-sika jauhelihaa
300 g amerikan pekonia
1 iso tai 2 pientä sipulia
2 x500 g paseerattua tomaattia
1 yksikyntinen valkosipuli
1 dl valmista BBQ-kastiketta
2 tl savusuolaa

600 gr spaghettia

juustoraastetta 


Aluksi paistetaan jauheliha ja pekoni pilkotaan ja paistetaan, sekoitetaan keskenään.
Sipuli kuutioidaan ja kuullotetaan lisätään jauheliha-pekoni seokseen. Lisätään kaksi 500 g purkkia paseerattua tomaattia ja BBQ-kastike. Sitten mausteet oman maun mukaan ja se tärkeä savusuola. Ihan viimeiseksi raastetaan yksikyntinen valkosipuli ja lisätään kastikkeeseen. 
Tällä aikaahan spaghetit ovat kiehuneet isossa kattilassa kypsiksi. Pilkotaan spaghetit sopivan kokoisiksi pätkiksi (tai käytetään jo suoraan raketti-spaghettia).  Sekoitetaan pasta kastikkeen kanssa ja iso vuoka täytetään ääriään myöten ja päälle maun mukaan juustoraastetta(meillä laitetaan enemmän kuin laki sallii). Sitten hetkeksi uuniin n 200 asteeseen siihen saakka että juustoraaste on muuttunut kauniin kullan väriseksi. Ja eikun nautiskelemaan vaikka vihersalaatin kera. NJAM, AINAKIN MEIDÄN POPPOOLLE MAISTUU=)

2 kommenttia:

  1. Oijoi, kaikki BBQ-sanalla varustetut safkat saa mun kuolat valumaan jo etukäteen! :D Täytyy testata ja pian täälläkin saa alkaa miettimään suurkeittiökuvoita ;D

    VastaaPoista
  2. Tää on oikeesti ihan törkyhyvää, ja toi BBQ-kastikkeen määrähän on vain suuntaa antava!=)

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit=)